Television Centre

Television Centre

Client: Stanhop/Mitsui Fudosan
Architect: AHMM
Contract Value: £2.2M
Status: complete
Sector: commercial


  • WINNER – 2018 AJ Architectural Award, Mixed Use Project of the Year
  • WINNER – 2019 BCO London Commercial Workplace

This collaboration between Stanhope and Mitsui Fudosan has transformed the old Television Centre into a mixed-use development comprising commercial and studio space for the BBC.

fireclad were appointed through contractor Mace to undertake the drylining element for the shell and core on Plot A which comprises retail, reception area to the ground floor and 500,000sq.ft of commercial space on levels 1-9. The reception ceiling incorporates recessed feature lighting to create a welcoming environment.

A new centre of gravity for London. Two Television Centre. 500,000sq ft of Grade A offices at the centre of this cultural and iconic destination